Staklo Dom je specijaliziran za prilagođena rješenja koja odgovaraju potrebama naših klijenata. Javite nam se s povjerenjem i sukladno Vašim potrebama sastavit ćemo ponudu i dati svoje savjete za što bolju realizaciju.

Na našoj web stranici nalazi se popis svih naših poslovnica kao i brojevi telefona prodajnih predstavnika. Naši prodajni predstavnici Vas mogu posjetiti na bilo kojoj lokaciju u RH ako Vam je naša ponuda temeljem pisanog upita prihvatljiva.

Prebacivanje PVC prozora na zimski ili ljetni položaj je detaljno opisan u našem blog postu. Imajte na umu da prozore nije dobro ostavljati u zimskom položaju tijekom cijele godine, stoga ih pred ljeto vratite u ljetni položaj.

Koeficijent prolaska topline kao osnovni faktor za mjerenje gubitka energije ovisi prije svega o ostakljenju. Kod drvenih i PVC prozora koeficijent prolaska topline kroz okvir je približno jednak. Stari drveni prozori u pravilu su koristili ostakljenje bez punjenja inertnim plinovima i specijalnim premazima koji smanjuju prolaz direktnog sunčevog zračenja u prostor. Upravo zbog te činjenice govorimo o uštedama kod zamjene starih drvenih prozorima kao faktorom uštede, jer novi prozori se ugrađuju s izolacionim staklima s tzv. Low-E premazima i ispunom prostora između stakala inertnim plinovima koji sprečavaju gubitak topline prema van odnosno pretjerano zagrijavanje prostora uslijed sunčevog zračenja prema unutra.

No, ušteda na grijanju nije jedina prednost nove PVC stolarije, tu su i smanjenje buke te dugotrajnost bez posebnog održavanja.

Aluminijsku stolariju u pravilu koristimo kada želimo postići moderan izgled s velikim otvorima i staklenim plohama te u kombinaciji s modernim fasadama.

PVC stolarija pak dostiže najviše standarde energetske učinkovitosti i u pravilu je znatno jeftinija od aluminijske stolarije.

Vrijeme izrade stolarije nakon mjerenja na objektu prije svega ovisi o vrsti i tipologiji naručenih elemenata. U pravilu rok izrade je 4-6 tjedana. Za posebne elemente (lukovi, kosine, skrivena krila ulaznih vrata itd.) navedeni rok se produžuje na maksimalno 8 tjedana.

U svim mjestima gdje se nalaze prodajno – izložbeni saloni raspolažemo vlastitim sredstvima i osobama za ugradnju. Ugradnja stolarije s demontažom po otvoru traje 1-3h ovisno o veličini otvora.

Stolarija se može ugrađivati i zimi. Za tu namjenu posebno su razvijeni proizvodi namijenjeni brtvljenju novougrađenih prozora i vrata. No, ako je vanjska temperatura niža od -5 stupnjeva Celzijusa ugradnja se ne izvodi.

15 godina pvc profili u bijeloj boji i acryl coloru:

– na osobine oblika profila sukladno tehničkim crtežima

– postojanost na vremenske utjecaje

5 godina pvc profili folirani (renolit folije):

– postojanost na vremenske utjecaje

– na osobine oblika profila sukladno tehničkim crtežima

5 godina okovi koji spajaju okvire i krila:

– da neće doći do nastanka lomova nosivih dijelova

– da neće doći do korozije metalnih dijelova okova

2 godina stakla:

– da neće doći do stvaranja kondenzata između ploha izo stakla

3 godine vanjske aluminijske kutije roleta

2 godine vanjske metalne kutije roleta:

– da neće doći do korozije metalnih dijelova kutije

– da neće doći do promjene boje i pukotina na pvc lamelama

2 godine na sve dijelove okova od inoxa (kvake,rukohvate,rozete i sl.)

2 godine montaža pvc stolarije

– da je montaža obavljena sukladno pravilima struke s dovoljnim brojem pričvrsnih točaka između okvira i zida, te zabrtvljenošću fuga

2 godine okov za pvc grilje:

– da neće doći do nastanka lomova nosivih dijelova

– da neće doći do korozije metalnih dijelova okova

2 godine na sve elektrodijelove koji su sastavni dio okova stolarije ili roleta

2 godine na sve hidraulične dijelove koji su sastavni dio proizvoda

2 godine na svu dodatnu opremu i dodatke koji su dodani na proizvod (fiksni, plise i rolo komarnici, venecijaneri, vanjske i unutarnje klupice, sjenila, proizvodi za pasivno provjetravanje i sl.)

6 mjeseci na automat rolete i rolo komarnike