Maksimalna energetska učinkovitost zimskog režima PVC stolarije

U ove jesensko zimske dane PVC stolarija najbolje je i najkvalitetnije rješenje za ugodnu i toplu atmosferu svakog kućanstva. Za razliku od drvenih, PVC prozori puno bolje zadržavaju toplinu što ih čini energetski učinkovitijima. Koliko god grijali prostorije vašeg doma, ponekad ih ne možete u potpunosti ugrijati onoliko koliko biste htjeli. Jeste li znali da PVC prozori imaju ljetni i zimski položaj? Prilikom ugradnje prozora potrebno je kućanstvu napomenuti kako se s lakoćom može promijeniti položaj s obzirom na nadolazeće godišnje doba. Danas vam donosimo trik pomoću kojeg ćete u potpunosti zagrijati vaš dom i uz to uštedjeti na grijanju.

Kako biste prozore i vrata pripremili za zimu i postavili ih na zimski režim, potrebno je otvoriti iste te pronaći mehanizam za zatvaranje. Nakon toga, potrebno je pozicionirati vijak na strani gdje se nalazi ručica i to uz pomoć imbus ključa. Imbus ključem okrećete vijak prema unutra, odnosno pomjerate ga u odnosu na svoju os i time regulirate silu pritiska prozorskog okvira. Prilikom postavljanja prozora ili balkonskih vrata majstori najčešće ostave prozore u standardnom položaju.

Ako ne znate u kojem je položaju vaš prozor s lakoćom možete to provjeriti s jednim listom papira. Uzmete ga i prozorskim krilom ga pritisnete. Ako list možete izvući bez problema, vaš je prozor u ljetnom položaju no ako se list razdere, vaš je prozor u zimskom položaju.

Zašto je to važno?

Imajte na umu da prozore nije dobro ostavljati u zimskom položaju tijekom cijele godine, jer se time opterećuje guma u okviru što uzrokuje njezino brže trošenje. Ako stalno zatvarate i otvarate vrata ili prozore, kao što to radimo tijekom ljetnih mjeseci – guma će se prebrzo istrošiti i time se vaš dom nikada neće u potpunosti ugrijati.

Ako ne znate trebate li mijenjati gumu i na koji način – kontaktirajte nas jer ćemo rado odgovoriti na sva pitanja i nedoumice. Pripremite se za zimu na vrijeme i ugrijte svoje kućanstvo u potpunosti. Vaš Staklodom ?

Odgovori