Proces proizvodnje PVC stolarije

Jeste li se ikada pitali kako izgleda proizvodnja PVC stolarije u našem proizvodnom pogonu? U ovom postu objasnit ćemo Vam cijeli proces – od mjerenja do finalnog projekta.

Prije nego krenemo, osvrnut ćemo se na materijal od kojeg nastaje PVC stolarija. PVC predstavlja akronim za polivinil klorid. Ovaj materijal predstavlja takozvanu plastiku, odnosno plastomerni materijal. On se koristi u mnogim industrijama i ekološki je prihvatljiv.

Što se proizvodnje tiče, prvo dolazimo na teren i radimo mjerenja koja unosimo u program za projektiranje. Profil se tada reže i kroji po prilagođenim dimenzijama i označava za daljnju obradu proizvoda. Nakon rezanja profila, u svaki dio se stavljaju željezne konstrukcije koje ih čine stabilnijim i čvršćim. Stolarija tada ide na posebnu obradu gdje se ovisno o pojedinačnom radnom nalogu buše rupe za prihvatne pločice, spojnice, odvod vode i ugradnju. Profili su rezani pod točnim kutovima te se spajaju varenjem rubova plastike koji se tada lijepe zajedno. U vrata se ugrađuju brave, protuprovalni okov i spojnice.

Poslije varenja profili se čiste i obrađuju. Tada profil ide na postavljanje okova i ostakljivanje. U tom procesu izvršava se završna kontrola PVC stolarije.

Pri proizvodnji stolarije pazi se na visoke standardne protuprovalnih sistema, toplinske izolacije, eliminacije buke i ekološku održivost. Kada su gotovi, proizvodi ne sadržavaju nikakve supstance štetne za ljude ni životinje. Ovakvi materijali često prolaze razna testiranja i kontrole, stoga nema razloga za brigu. Osim toga, zbog svojih izolacijskih svojstava, umanjuju količinu energije koja je potrebna za zagrijavanje ili hlađenje prostora. Kada vršimo demontažu, staru stolariju odlažemo na za to predviđeno mjesto gdje se reciklira.

Kada je proizvod završen, šalje se na isporuku te ga naša ekipa montažera ugrađuje.

Razmišljate li o zamjeni stolarije? Javite nam se s povjerenjem i sukladno Vašim potrebama sastavit ćemo ponudu i dati savjete za što bolju realizaciju.

Odgovori