Sve što trebate znati o ALU stolariji

Zasigurno niste znali da se Alu stolarija već dugi niz godina koristi kao jedan od najznačajnijih i najisplativijih elemenata arhitekture. Uz fasadu, prozori i vrata predstavljaju iznimno važan estetski element vašeg doma upravo zato što određuju kompletan vanjski izgled objekta. Prilikom odabira jednog od spomenutih elemenata susretali ste se s mnoštvom savjeta, preporuka i nedoumica oko pravog odabira.

Koliko god je važno posvetiti pažnju estetici, savjetujemo da još više posvetite pažnju funkcionalnosti prozora i vrata. Zato preporučujemo Alu stolariju koja ima ulogu zaštite doma od vanjskih vremenskih utjecaja, povećava sigurnost istoga te omogućava prodiranje dnevnog svjetla u sve kutove vašeg doma. Kako bismo vam pomogli u odabiru Alu stolarije za vaše kućanstvo, donosimo vam nekoliko njezinih stavki o njoj zbog kojih ćete se u nju „zaljubiti“.

Dugovječnost je karakteristika koja vjerojatno najbolje opisuje Alu stolariju. Uz veliki dobitak i još veću uštedu ona može trajati desetljećima, a potrebna je samo početna, ali isplativa investicija. Veoma ju je lako održavati jer je aluminij sam po sebi jednostavan materijal koji je otporan na hrđu i truljenje.

U ove hladne zimske dane svi gledamo kako bismo što učinkovitije ugrijali svoje domove i pri tome uštedjeli koju kunu. Aluminij kao prirodan ekološki prihvatljiv materijal razvio je segment termo izolacije. Takav segment daje jaču toplinsku i zvučnu izolaciju vašem domu. Aluminijski termo profili imaju po dvije odvojene komore između kojih se nalazi plastika koja služi kao termo prekid i ne dopušta miješanje vanjskog s unutrašnjim zrakom. Tako se uz odličnu termičku izolaciju izbjegava i kondenzacija.

Kod ostakljivanja većih površina poput hala, zgrada i slično, zbog svoje velike čvrstoće najbolje rješenje je upravo Alu stolariju. Uz sve gore navedene stavke zaključujemo kako je Alu stolarija – stolarija budućnosti. Ona je tanja i samim time elegantnija te ju je lakše kombinirati s različitim stvarima na različitim objektima. Jednostavna formacija u različite oblike i veličine te odličan odnos između snage i težine čine ovu stolariju iznimno isplativom i oku ugodnom.

Znamo da nije uvijek jednostavno izabrati prozore i vrata za kućanstvo, ali zato smo mi tu da vam pri izboru pomognemo kako bismo zajedno zadovoljili sve spomenute elemente i učinili Vaš dom savršenim.

Vaš Staklo – dom

Odgovori