Glavne prednosti PVC prozora

Jedna od najvažnijih stvari o kojoj trebate razmišljati prilikom preuređivanja stana ili kuće su upravo prozori. Oni štite od hladnoće, vrućine, zagrijavanja i hlađenja te čine vizualni dio našeg kućanstva ljepšim i potpunim.

Što je uopće PVC? Polivinil klorid je plastomerni materijal koji je danas široko primijenjen u gotovo svim industrijama. Koristi se za izradu roleta, podnog linoleuma, odvodnih cjevovoda, izolaciju električnih kablova i mnogih drugih stvari. On je ujedno i izvrstan materijal za izradu okvira prozora. PVC je vodo-nepropustan i loš vodič topline – što znači da će energetska učinkovitost vašeg doma prilikom odabira PVC-a biti uvelike povećana.

Lako održavanje, izdržljivost i termička učinkovitost tri su glavne prednosti koje dajemo PVC prozorima te PVC stolariji općenito. Prilikom odabira prozora treba posebno obratiti pozornost i izabrati one s manjom U-vrijednošću, jer takvi prozori imaju veću termičku učinkovitost. Dodatna termička učinkovitost PVC prozora postiže se procesom dvostrukog glaziranja prozora.

Jednom ugrađeni PVC prozori mogu trajati čak do 40 godina i to bez većih oštećenja. Jaki vjetar, kiša, snijeg te hladnoća i vrućina, prepreke su koje PVC prozori s lakoćom izdrže. Zato im dajemo prednost nad drvenima, jer mogu izdržati apsolutno sve vremenske uvjete. Uz to, PVC prozori nemaju tendenciju truljenja, a održavanje je lako, jeftino i učinkovito. Još jedna od prednosti je zvučna izolacija, koja je od iznimne važnosti, jer se danas mnogi stambeni objekti nalaze uz ceste koje su vrlo bučne tijekom dana i noći. PVC prozori u tom pogledu smanjuju buku i do čak 70% te omogućuju ugodniji boravak u vašem domu. Brinite za sigurnost vašeg doma uz PVC, jer se upravo naši prozori izrađuju s višestrukim točkama zaključavanja unutar okvira.

Višekratna reciklaža također je jedna od brojnih prednosti PVC prozora, čime se smanjuje štetan utjecaj na okoliš. Uz to, PVC prozorima dodaju se laminirane folije koje pružaju zaštitu od štetnog UV zračenja! Izaberite najbolje za svoj dom, birajte PVC prozore i Staklo Dom! 🙂

Odgovori