Savjeti za intimnu i čarobnu atmosferu vašeg doma

Užurbani način života nerijetko uzrokuje umor i stres, stoga su odmor i opuštanje bitna stavka za normalno funkcioniranje vas i vaše okoline. Izvor opuštanja i mira možete pronaći u svome domu i to relaksacijom u ugodnoj atmosferi vašeg interijera. Sigurno ste razmišljali prilikom preuređivanja vašeg doma ili selidbom u novi, kako spojiti udobnost i kvalitetu te napraviti pravu malu oazu mira. Danas ćemo vam to učiniti lakšim! Uz nekoliko naših savjeta i trikova s lakoćom ćete izabrati elegantnu i kvalitetnu stolariju, namještaj, dekoracije, sobna vrata i prozore.

Prije svega pažljivo birajte svjetlost i to ne bilo kakvu, već ugrađenu rasvjetu s regulatorima jačine svjetlosti koja će vas prilikom odmora odvesti u neku drugu dimenziju. Intimna atmosfera stvara se rasvjetom, a najbolji odabir za to su bež tonovi i svjetlost koja se može prigušiti. Bijelu jarku svjetlost izbjegavajte, jer ona može biti bolna i štetna za vid te može stvarati osjećaj nelagode. Fine i elegantne svjetiljke savršeno se uklapaju u dnevnim boravcima i spavaćim sobama tako da osjećaj intimnosti u ovom slučaju neće izostati!

Odabirom vrata određujete cjelokupnu prostoriju. Ako se po vratima prostorija poznaje onda svakako pozornost posvetite njima. Primjerice, ulazna vrata u dnevni boravak prilagodite ukusu i stilu te tamnoći ili svjetlini dnevnog boravka. Odaberite neobična sobna vrata kao potpunu suprotnost interijeru u kojeg se ulazi, jer upravo ćete time razbiti očekivano i stvoriti osjećaj intrigantnosti. Prilikom toga pripazite da ne odskačete previše, već gledajte da vaša vrata imaju stila i ukusa s nesvakidašnjim elementima. PVC vrata u ovom pogledu spajaju ugodno s korisnim, izdržljivost i termička učinkovitost s jedne te održavanje i estetika s druge strane.

Ovisno o ukusu, ALU vrata također mogu pridonijeti vašem boravku, posebice onom koji ima izlaz na balkon ili terasu. Staklene površine nezaobilazan su dio gotovo svakog dnevnog boravka i zato su elegantna klizna ALU balkonska vrata rješenje za tišinu, mir i obilje svjetlosti. Klizna vrata elegantna su i tanka, oblikuju se vrlo jednostavno i dolaze u svim veličinama i oblicima te su dostupna u svim nijansama boja. Uz lijepu estetiku koja pridonosi osjećaju mira i opuštenosti, kvaliteta i otpornost ovakvih vrata donijet će savršeni sklad vašem domu.

Kada ste već lijepo uredili svoju oazu mira, ne zaboravite na glazbu – spoj ugodne jazz, ambijentalne ili lounge glazbe, napravit će čarobnu atmosferu u vašem dnevnom boravku i spavaćoj sobi, tako da nećete poželjeti izaći iz nje. Neka vaš dom bude vaša terapija! Za sva ostala pitanja stojimo vam na raspolaganju, vaš Staklo – dom?

Odgovori